Web-Logo-Netje-Reezigt-2022-100x300

Homeopathie

Het menselijk lichaam zit fantastisch in elkaar en is altijd ingesteld op evenwicht en herstel. Als er klachten of gevoeligheden zijn, kan het lichaam dat meestal zelf oplossen.

Soms lukt dat niet. Dan is er zo’n verstoorde balans dat klachten blijvend zijn. Veel therapieën zijn erop gericht om alleen een enkele klacht te behandelen, door een reactie te onderdrukken of iets wat het lichaam mist aan te vullen.

Met homeopathie wordt gekeken naar en behandeld op de totale mens. Wanneer zijn de klachten begonnen, wat zou de oorzaak kunnen zijn en zijn er meer klachten? Op basis van dat totale beeld van symptomen,  gevoeligheden en reactiepatronen, wordt een homeopathisch middel voorgeschreven, wat het zelfherstellend vermogen van het lichaam in werking zet. Doel is dus de onderliggende verstoorde balans te herstellen waardoor klachten kunnen wegtrekken.

Homeopathie is toepasbaar bij fysieke en emotionele klachten, acuut en chronisch en bij iedere leeftijd.

Geschiedenis

Samuel Hahnemann (1755-1843) ontdekte dat een stof die een bepaalde reactie op het lichaam kan geven, genezend kan werken als iemand klachten heeft die lijken op die reactie. Het herstelvermogen van het lichaam wordt hiermee in gang gezet, waardoor de klacht verdwijnt.

Sindsdien is de homeopathie zich steeds blijven ontwikkelen, met nieuwe invalshoeken voor behandelen.